Dutch baby pancake

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
nebudete se chtít dělit

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
10781 KJ
sacharidy
317 g
tuky
127 g
cukry
102 g
nasycené mastné kyseliny
73 g
vláknina
44 g
bílkovina
39 g
mononenasycené mastné kyseliny
28 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
draslík
2,886 g
trans mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
888 mg
cholesterol
721 mg
vápník
528 mg
sodík
201 mg
hořčík
176 mg
železo
15 mg
zinek
6 mg
měď
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g švestek
  • 125 ml vody
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • těsto

  • 85 g másla
  • 4 vejce
  • 120 g smetany ke šlehání
  • 60 g hladké mouky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 150 g jogurtu ( bílýho řecký)

Postup:

  1. Omyté vypeckované švestky dáme do kastrolku, přidáme cukr, zrníčka z poloviny lusku a zalijeme 125 ml vody.
  2. Povaříme 10 minut a odstavíme.
  3. Předehřejeme troubu na 220° C a vložíme do středu pánev vhodnou i do trouby (průměr 28 cm), do které jsme dali máslo.
  4. Do mixéru dáme vejce, smetanu na šlehání, hladkou mouku, třtinový cukr a 1-2 minuty mixujeme.
  5. Vlijeme do rozpálené pánve s máslem a vrátíme do trouby.
  6. Pečeme cca 20 minut, můžeme sledovat jak se postupně zvětšuje, vlní a zlátne - po vyndání z trouby pak klesne.
  7. Přendáme na talíř a podáváme ihned teplé se švestkami a řeckým jogurtem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat