Citronová kuřecí prsa

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
s cizrnou, avokádem.a zeleninou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1848 KJ
bílkovina
37 g
tuky
23 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
sacharidy
14 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
536 mg
fosfor
82 mg
cholesterol
77 mg
vápník
40 mg
hořčík
31 mg
sodík
9 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 fenykl
  • 1 mrkev
  • 200 g sterilované cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 citron
  • 1 avokádo
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • trocha máty

Postup:

  1. Do misky dáme 2 lžíce oleje, přidáme prolisovaný česnek, šťávu i nastrouhanou část kůry z citronu.
  2. Vidličkou vše prošleháme, vložíme kuřecí prsa, misku pevně uzavřeme a několikrát obrátíme.
  3. V pánvi pomalu z obou stran maso upečeme.
  4. Fenykl nastrouháme na mandolíně nebo najemno nakrájíme, mrkev nakrájíme na kolečka.
  5. Zeleninu krátce orestujeme v pánvi na zbylém oleji, přidáme pastu a scezenou cizrnu.
  6. Vše promícháme, odstavíme.a přidáme nakrájené avokádo..
  7. Opečená prsa nakrájíme na plátky a podáváme s rýží a připravenou zeleninou.
  8. Na talíři poházíme lístky čerstvé máty.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.