Jarní pilaf

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
vůně se line po celém domě

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2038 KJ
sacharidy
40 g
tuky
29 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
bílkovina
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
cukry
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
928 mg
vápník
789 mg
sodík
503 mg
fosfor
450 mg
hořčík
286 mg
cholesterol
60 mg
železo
22 mg
mangan
11 mg
zinek
5 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 2 hrsti hrášku
  • 120 g chřestu ( zeleného)
  • 120 g rýže (Basmati)
  • 50 g másla
  • 3 ks bobkového listu
  • 6 tobolek kardamomu
  • 6 kuliček pepře
  • 1 skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • špetka kmínu (římského)
  • 1 jarní cibulku
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl
  • trochu petrželky
  • 200 g bílý jogurt (řecký)
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • trocha máty

Postup:

  1. Hodinu předem namočíme rýži, pokud nebude předem namočená bude se vařit trochu déle.
  2. Chřest očistíme, odlomíme konce a nakrájíme na špalíky asi 2-3 cm dlouhé.
  3. Hrášek povaříme 2 min a ihned zchladíme, chřest uvaříme nejlépe v páře 3 minuty
  4. Rozehřejeme máslo na pánvi, přidáme všechno koření a necháme rozvonět 1-2 min.
  5. Přidáme scezenou okapanou rýži a chvíli restujeme, podlijeme asi 1 cm nad rýži vodou,
  6. přivedeme k mírnému varu apřiklopené dusíme.
  7. Po 5- 6minutách přidáme pokrájenou cibulku, chřest, petrželku, vmícháme hrášek a vaříme ještě 5 minut.
  8. Odstavíme a přikryté necháme 3 minuty odpočívat
  9. Zatím si připravíme omáčku, která se podává zvlášť v mističce.
  10. Do bílého řeckého jogurtu vmíchejte lžíci nasekané máty a trošku olivového oleje.
  11. Kdo chce mít ostřejší přidá utřený česnek.
  12. Neobvyklá kombinace stojí za ochutnání.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.