Cikánské řezy

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 25 minut
Vaření: 15 minut
cukroví na poslední chvíli

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
23373 KJ
sacharidy
613 g
cukry
362 g
tuky
309 g
nasycené mastné kyseliny
130 g
bílkovina
78 g
polynenasycené mastné kyseliny
77 g
mononenasycené mastné kyseliny
69 g
vláknina
32 g
draslík
9,165 g
fosfor
6,67 g
trans mastné kyseliny
4 g
hořčík
2,502 g
vápník
1,749 g
lepek
1 g
cholesterol
723 mg
zinek
59 mg
mangan
54 mg
železo
51 mg
sodík
49 mg
měď
21 mg
jód
5 mg

Ingredience

  • 320 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 90 g cukru moučkového
  • 2 žloutky
  • hmota na potření

  • 150 g ořechů (směs)
  • 150 g cukru moučkového
  • 200 g čokolády na vaření
  • 5 bílků

Postup:

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vyválíme přímo na papír na pečení.
  2. Papír ustřihneme podle velikosti plechu (usnadníme si tím pracné přenášení těsta pomocí válečku).
  3. Nastrouháme ořechy a čokoládu , jde to dobře na mlýnku na sýr nebo použijeme ruční struhadlo.
  4. Ušleháme pevný sníh z bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhané ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr.
  5. Stěrkou hmotu rozetřeme po celém těstě a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C.
  6. Pečeme dorůžova cca 15 minut.
  7. Vychladlé nakrájíme na malé řezy jako cukroví nebo větší podáváme jako zákusek.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat