Indické brambory

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 7 minut
Vaření: 23 minut
zdravý a voňavý oběd

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1078 KJ
sacharidy
29 g
tuky
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
4 g
bílkovina
4 g
cukry
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
794 mg
vápník
196 mg
fosfor
190 mg
hořčík
117 mg
sodík
21 mg
železo
21 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 300 g květáku
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 1 lžíce kmínu (římského)
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kari
  • 150 g cherry rajčátek
  • sůl

Postup:

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky
  2. Květák rozebereme na růžičky, propláchneme a necháme okapat.
  3. Zázvor, česnek a papričku nasekáme najemno a krátce orestujeme na 2 lžicích olivového oleje.
  4. Přidáme brambory, květák a opékáme 8 minut.
  5. Posypeme kurkumou a kari, promícháme a podlijeme100 ml vody.
  6. Přivedeme k mírnému varu a vaříme až se voda vyvaří.
  7. Zakápneme zbylým olejem, osolíme, přidáme hrst čerstvého špenátu a rozpůlená rajčátka.
  8. Zlehka promícháme a ihned podáváme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.