Riccotový koláč

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Určitě stojí za vyzkoušení

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1870 KJ
sacharidy
50 g
cukry
29 g
tuky
22 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
bílkovina
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
fosfor
112 mg
cholesterol
72 mg
draslík
52 mg
vápník
26 mg
hořčík
10 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 225 g hladké mouky
  • 30 ml kakaa (nebo karobu)
  • 60 ml cukru
  • 120 g másla
  • 60 ml sherry
  • Náplň:

  • 2 žloutky
  • 115 g cukru
  • 500 g ricotty
  • 1 citrón (kůra)
  • 1 / 4 lžičky vanilky
  • 6 lžic čokolády (nasekané hořké)

Postup:

  1. Smícháme mouku s kakaem, přidáme máslo a sherry..vše zpracujeme na pevné těsto.
  2. 3/4 těsta rozválíme a přendáme do formy o průměru 24 cm.
  3. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme ricottu, citrónovou kůru,vanilku a čokoládu.
  4. Směsí naplníme připravenou formu.
  5. Zbylé těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme slabé proužky, kterými ozdobíme vršek koláče.
  6. Pečeme 35 minut při 190 stupních.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.