Jogurtová bábovka s kandovaným ovocem

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Bábovka je po upečení krásně vláčná

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1235 KJ
sacharidy
40 g
tuky
11 g
bílkovina
7 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
275 mg
fosfor
155 mg
vápník
104 mg
hořčík
56 mg
cholesterol
43 mg
sodík
18 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1/4 l polohrubé mouky
  • 1/4 l celozrnné mouky
  • 4 vejce
  • 1/2 l bílého jogurtu
  • 1 dcl oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka vanilky
  • 1 kandované ovoce (1 balení)

Postup:

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme jogurt, olej a zamícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec kandované ovoce. Pokud je těsto příliš husté, přilijte trošku mléka.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovky.
  3. Pečeme při 170 stupních do zlatova

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat