Citrónová bábovka
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 859 KJ
- sacharidy
- 32 g
- cukry
- 16 g
- tuky
- 6 g
- bílkovina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 81 mg
- fosfor
- 81 mg
- cholesterol
- 48 mg
- vápník
- 31 mg
- sodík
- 17 mg
- hořčík
- 16 mg
Ingredience
- 3 vejce
- 80 g másla (rozpuštěného)
- 200 g třtinového cukru
- 80 ml mléka
- 2 citróny (kůra i šťáva)
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g celozrnné mouky
Postup:
- Žloutky, máslo a cukr vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažné mléko, citrónovou šťávu (z 1 citrónu), kůru (z 1 citrónu) a nakonec přimícháme úšlehaný sníh z bílků.
- Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy a pečeme při 180 stupních 30 - 40 min.
- Mezitím připravíme polevu z citrónové šťávy a moučkového cukru...směs by měla být leská a tekutější
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tvarohové knedlíky s jahodami
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.