Citrónová bábovka

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
k nedělní kávě ideální

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
859 KJ
sacharidy
32 g
cukry
16 g
tuky
6 g
bílkovina
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
81 mg
fosfor
81 mg
cholesterol
48 mg
vápník
31 mg
sodík
17 mg
hořčík
16 mg

Ingredience

  • 3 vejce
  • 80 g másla (rozpuštěného)
  • 200 g třtinového cukru
  • 80 ml mléka
  • 2 citróny (kůra i šťáva)
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g celozrnné mouky

Postup:

  1. Žloutky, máslo a cukr vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažné mléko, citrónovou šťávu (z 1 citrónu), kůru (z 1 citrónu) a nakonec přimícháme úšlehaný sníh z bílků.
  2. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy a pečeme při 180 stupních 30 - 40 min.
  3. Mezitím připravíme polevu z citrónové šťávy a moučkového cukru...směs by měla být leská a tekutější

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat