Tvarohová štola

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
K jídlu hned v den pečení

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2080 KJ
sacharidy
71 g
cukry
21 g
tuky
18 g
bílkovina
10 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
394 mg
fosfor
201 mg
hořčík
82 mg
vápník
76 mg
cholesterol
61 mg
sodík
20 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 vejce
  • 250 g tvarohu (v kostce)
  • 50 g mandlí (pokrájených loupaných)
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 50 g rozinek (nebo brusinek namočených v rumu)
  • 1 prášek do pečiva
  • 300g celozrnné mouky
  • 150 hladké mouky
  • 20 ml oleje
  • 20 ml rumu

Postup:

  1. Máslo vyšleháme s cukrem, špetkou soli a citronovou kůrou. Postupně zašleháme 2 celá vejce a měkký tvaroh.
  2. Přidáme kandované ovoce, pokrájené mandle a rozinky/brusinky namočené v rumu.
  3. Nakonec vmíchat mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme tužší těsto, konzistence asi jako na vánočku.
  4. Těsto rozválíme na plát silný cca 3cm, a jeden okraj přehněte do dvou třetin.
  5. Štolu přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch štoly potřete olejem.
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20min, pak snižte teplotu na 160 stupňů a pečte asi 30min.
  7. Hotovou štolu necháme trošku vychladnout, potom potřeme olejem smíchaným s rumem.
  8. Nakonec štolu posypte moučkovým cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.