Smažená rýže s kousky kuřete

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
na skok v asijské kuchyni

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2870 KJ
sacharidy
44 g
tuky
39 g
bílkovina
31 g
mononenasycené mastné kyseliny
25 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
cukry
1 g
draslík
154 mg
fosfor
133 mg
vápník
123 mg
cholesterol
86 mg
sodík
45 mg
hořčík
44 mg
železo
5 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecí stehna
  • 400 g rýže
  • 60 g mrkve
  • 2 lžíce mraženého hrášku
  • 2 lžíce mražené kukuřice
  • 1 lžíce mungo klíčků
  • 2 vejce
  • 1 lžičku kurkumy
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 jarní cibulku
  • 100 ml olivového oleje

Postup:

  1. Nejprve uvaříme rýži o málo tvrdší než jsme zvyklé, nesmí se rozvařit.
  2. Maso nakrájíme na kousky, okořeníme a v rozpálené Wok pánvi na polovině oleje prudce osmažíme.
  3. Přidáme očištěnou na kostičky nakrájenou mrkev a opékáme spolu s masem.
  4. Mražený hrášek a kukuřici propláchneme na sítku horkou vodou a necháme okapat.
  5. Do pánve přilijeme olej a do rozpáleného přidáme rýži.
  6. Občas lehce promícháme, rýže se má smažit ne dusit.
  7. Do křupavé, osmažené rýže vmícháme hrášek, kukuřici a rybí omáčku.
  8. Promícháme, uprostřed rozhrneme a do důlku vlijeme rozkvedlaná osolená vejce.
  9. Jakmile se vejce srazí, přidáme klíčky, nasekanou cibulku a podáváme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.