Císařský trhanec se švestkami na víně

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 45 minut
sladké pokušení

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4495 KJ
sacharidy
201 g
cukry
63 g
bílkovina
23 g
vláknina
21 g
tuky
15 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,573 g
lepek
1 g
fosfor
574 mg
vápník
318 mg
cholesterol
238 mg
sodík
159 mg
hořčík
115 mg
železo
8 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 ml mléka
  • 250 ml hladké mouky
  • 5 vajec
  • špetka prášku do pečiva
  • 40 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 20 g másla
  • 400 g švestek
  • 50 g krystalového cukru
  • 150 ml červeného vína
  • 1 ks skořice
  • 5 g moučkového cukru (na posyp)

Postup:

  1. V misce rozšleháme vejce s mlékem a přidáme směs mouky s práškem do pečiva,sůl a cukr.
  2. Ručně metličkou šleháme dokud nezískáme hladké těsto a to necháme 30 minut stát.
  3. Zatím odpeckujeme omyté švestky a nakrájíme je na malé kousky.
  4. V kastrolku podlijeme švestky 100 ml vody, přidáme skořici, cukr a přivedeme k varu.
  5. Když se voda téměř vyvaří přilijeme víno a necháme zredukovat na hustotu sirupu.
  6. Pánev rozpálíme, vytřeme máslem a vlijeme 1/4 těsta .
  7. Když se těsto zpevní a spodní strana začne zlátnout placku obrátíme.
  8. Pomocí obracečky a vidličky roztrháme placku na několik částí, lehce posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
  9. Takto upečeme další 3 placky a vždy hlídáme, aby se cukr nepřepálil.
  10. Podáváme teplé, lehce poprášené moučkovým cukrem a přelité švestkovým rozvarem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.