Rostbíf s celerovou remuládou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1821 KJ
- bílkovina
- 51 g
- tuky
- 18 g
- sacharidy
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 261 mg
- vápník
- 97 mg
- sodík
- 74 mg
- fosfor
- 64 mg
- hořčík
- 33 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 celer
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce vinného octu
- 2 lžíce hořčice( kremžské)
- sůl
- pepř
- špetku cukru
- 1 kg roštěnce ( může být i ořech)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- sůl
Rostbíf
Postup:
- Celerová remuláda se skvěle hodí k rostbífu ale musíme ji udělat den předem, nejlépe přes noc.
- Syrový celer oloupeme a nakrájíme na nudličky jako sirky ( opravdu krájet NESTROUHAT není to ono).
- Přidáme ostatní ingredience a rychle a důkladně promícháme, aby celer nezhnědl.
- Necháme do druhého dne uležet v lednici.
- Celer změkne, chutě se spojí a výsledek je skvělý (je dobré ho udělat víc)
- Maso očistíme, svážeme provázkem, důkladně osolíme a potřeme olejem.
- Na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran ( vyjma řezné plochy).
- Opečené maso potřeme hořčicí a dáme do malého pekáčku s mřížkou ( můžeme udělat ze špejlí).
- Vložíme do trouby předehřáté na 120°C a pečeme 2 hod.
- Maso necháme ve vypnuté troubě ještě 20 min.
- Vyndáme, zbavíme provázků a necháme ještě odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
- Pak krájíme na co nejtenší plátky.
- Rostbíf podáváme s remuládou ale je výborný i na chlebíčky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Rizoto s krevetami
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.