Rostbíf s celerovou remuládou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 140 minut
s dobrým jídlem je dobrá i nálada

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1821 KJ
bílkovina
51 g
tuky
18 g
sacharidy
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
261 mg
vápník
97 mg
sodík
74 mg
fosfor
64 mg
hořčík
33 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 celer
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce vinného octu
  • 2 lžíce hořčice( kremžské)
  • sůl
  • pepř
  • špetku cukru
  • Rostbíf

  • 1 kg roštěnce ( může být i ořech)
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • sůl

Postup:

  1. Celerová remuláda se skvěle hodí k rostbífu ale musíme ji udělat den předem, nejlépe přes noc.
  2. Syrový celer oloupeme a nakrájíme na nudličky jako sirky ( opravdu krájet NESTROUHAT není to ono).
  3. Přidáme ostatní ingredience a rychle a důkladně promícháme, aby celer nezhnědl.
  4. Necháme do druhého dne uležet v lednici.
  5. Celer změkne, chutě se spojí a výsledek je skvělý (je dobré ho udělat víc)
  6. Maso očistíme, svážeme provázkem, důkladně osolíme a potřeme olejem.
  7. Na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran ( vyjma řezné plochy).
  8. Opečené maso potřeme hořčicí a dáme do malého pekáčku s mřížkou ( můžeme udělat ze špejlí).
  9. Vložíme do trouby předehřáté na 120°C a pečeme 2 hod.
  10. Maso necháme ve vypnuté troubě ještě 20 min.
  11. Vyndáme, zbavíme provázků a necháme ještě odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
  12. Pak krájíme na co nejtenší plátky.
  13. Rostbíf podáváme s remuládou ale je výborný i na chlebíčky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.