Tyrolské špekové knedlíky

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
skvělé i se zelím a pečínkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2349 KJ
sacharidy
62 g
tuky
28 g
bílkovina
13 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
trans mastné kyseliny
6 g
cukry
5 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
537 mg
sodík
352 mg
fosfor
316 mg
vápník
286 mg
hořčík
78 mg
cholesterol
74 mg
železo
5 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 5 rohlíků (starší)
  • 100 g uzeného špeku
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • hrst petržele
  • 1 l hovězího vývaru
  • hrst pažitky

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a obojí opečeme na másle dozlatova.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vejci rozšlehanými v mléce.
  3. Necháme odstát a po chvilce vmícháme nasekanou petrželku a zchladlou směs cibule a špeku.
  4. Osolíme, promícháme a mokrýma rukama vytvoříme 9 koulí velikosti golfového míčku.
  5. Vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
  6. Do hlubokého talíře nalijeme malé množství horkého hovězího vývaru, vložíme knedlíky a ihned podáváme sypané pažitkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.