Tyrolské špekové knedlíky
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2349 KJ
- sacharidy
- 62 g
- tuky
- 28 g
- bílkovina
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- trans mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 537 mg
- sodík
- 352 mg
- fosfor
- 316 mg
- vápník
- 286 mg
- hořčík
- 78 mg
- cholesterol
- 74 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 5 rohlíků (starší)
- 100 g uzeného špeku
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 1 malá cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- sůl
- hrst petržele
- 1 l hovězího vývaru
- hrst pažitky
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a obojí opečeme na másle dozlatova.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vejci rozšlehanými v mléce.
- Necháme odstát a po chvilce vmícháme nasekanou petrželku a zchladlou směs cibule a špeku.
- Osolíme, promícháme a mokrýma rukama vytvoříme 9 koulí velikosti golfového míčku.
- Vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
- Do hlubokého talíře nalijeme malé množství horkého hovězího vývaru, vložíme knedlíky a ihned podáváme sypané pažitkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Valašská kyselice
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.