Těstoviny z červené řepy s feferonovým pestem
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3140 KJ
- sacharidy
- 103 g
- bílkovina
- 31 g
- tuky
- 22 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 314 mg
- fosfor
- 290 mg
- cholesterol
- 117 mg
- sodík
- 69 mg
- vápník
- 64 mg
- hořčík
- 61 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g červené řepy (uvařené)
- 1/2 lžičky pesta (feferonky)
- 150 g kuřecích prsou
- 200 g cherry rajčátek
- 50 ml olivového oleje
- trocha bazalky ( 6 listů)
- sůl
- 1 lžíci parmazánu(strouhaného )
Postup:
- Z mouky vajec a rozmixované červené řepy uděláme pružné nudlové těsto.
- Použijeme i šťávu z řepy, mouky dáme 2/3 a přidáváme postupně další.
- Zabalené do folie necháme 30 minut v chladu odpočinout.
- Těsto vyndáme, po částech rozválíme na obdélníkový plát a podle potřeby podsypáváme moukou.
- Pláty rádýlkem nebo nožem nakrájíme na tvar a velikost jaká se nám líbí.
- Můžeme dělat nudle, čtverce, mašličky apod.
- Vaříme v dostatečném množství osolené vody na skus asi 7 minut a scedíme.
- Promícháme s pestem a pokapeme olivovým olejem.
- Můžeme podávat samotné nebo s restovanými kousky kuřecího masa a cherry rajčátky.
- Na 1 lžíci olivového oleje restujeme na kostky nakrájená kuřecí prsa ze všech stran dorůžova.
- Přidáme na poloviny překrojená rajčátka a krátce podusíme, přidáme natrhané lístky bazalky.
- Na talíři těstoviny pokapeme olivovým olejem a posypeme parmazánem.
- Domácí feferonové pesto uděláme z 1 kg očištěných feferonek, 5 stroužků česneku, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce domácího sádla rozpuštěného,100 ml olivového oleje.
- Vše rozmixujeme, naplníme do uzavíratelných skleniček, uchované v lednici, vydrží půl roku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Mozzarelové karbenátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.