Těstoviny z červené řepy s feferonovým pestem

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Celkově: 55 minut
trochu jiné těstoviny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3140 KJ
sacharidy
103 g
bílkovina
31 g
tuky
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
cukry
6 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
314 mg
fosfor
290 mg
cholesterol
117 mg
sodík
69 mg
vápník
64 mg
hořčík
61 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g červené řepy (uvařené)
  • 1/2 lžičky pesta (feferonky)
  • 150 g kuřecích prsou
  • 200 g cherry rajčátek
  • 50 ml olivového oleje
  • trocha bazalky ( 6 listů)
  • sůl
  • 1 lžíci parmazánu(strouhaného )

Postup:

  1. Z mouky vajec a rozmixované červené řepy uděláme pružné nudlové těsto.
  2. Použijeme i šťávu z řepy, mouky dáme 2/3 a přidáváme postupně další.
  3. Zabalené do folie necháme 30 minut v chladu odpočinout.
  4. Těsto vyndáme, po částech rozválíme na obdélníkový plát a podle potřeby podsypáváme moukou.
  5. Pláty rádýlkem nebo nožem nakrájíme na tvar a velikost jaká se nám líbí.
  6. Můžeme dělat nudle, čtverce, mašličky apod.
  7. Vaříme v dostatečném množství osolené vody na skus asi 7 minut a scedíme.
  8. Promícháme s pestem a pokapeme olivovým olejem.
  9. Můžeme podávat samotné nebo s restovanými kousky kuřecího masa a cherry rajčátky.
  10. Na 1 lžíci olivového oleje restujeme na kostky nakrájená kuřecí prsa ze všech stran dorůžova.
  11. Přidáme na poloviny překrojená rajčátka a krátce podusíme, přidáme natrhané lístky bazalky.
  12. Na talíři těstoviny pokapeme olivovým olejem a posypeme parmazánem.
  13. Domácí feferonové pesto uděláme z 1 kg očištěných feferonek, 5 stroužků česneku, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce domácího sádla rozpuštěného,100 ml olivového oleje.
  14. Vše rozmixujeme, naplníme do uzavíratelných skleniček, uchované v lednici, vydrží půl roku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.