Kávové řezy

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 20
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
jednoduchý jemný moučník

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
500 KJ
sacharidy
17 g
cukry
13 g
tuky
4 g
bílkovina
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
44 mg
draslík
42 mg
cholesterol
30 mg
vápník
23 mg
sodík
15 mg
hořčík
6 mg

Ingredience

  • 4 vejce
  • 120 g polohrubé mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 30 g másla
  • špetku soli
  • krém

  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 40 g cukru
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 lžičku kávy (mleté)
  • poleva

  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce smetany

Postup:

  1. Nejprve uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý pudink.
  2. Za občasného míchání necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
  3. Do pudinku zašleháme zakysanou smetanu, mletou kávu , zakryjeme folií a dáme do chladu .
  4. Vyšleháme žloutky s cukrem a změklým máslem do husté pěny.
  5. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh.
  6. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a zlehka metličkou zapracujeme sníh.
  7. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme 8 minut.
  8. Vychladlý plát těsta rozkrojíme na 3 stejné pruhy, které potřeme krémem a poskládáme na sebe.
  9. Tenkou vrstvou krému potřeme i vršek a uložíme v chladu.
  10. Do malého kasrolku dáme cukr s vodou a vaříme dokud nezačne karamelizovat.
  11. Odstavíme stranou, opatrně vmícháme smetanu a necháme zchladnout.
  12. Tence potřeme vrch řezů a necháme v chladu ztuhnout.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat