Šlehaná sekaná
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3884 KJ
- tuky
- 83 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 44 g
- bílkovina
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 10 g
- cukry
- 2 g
- fosfor
- 302 mg
- draslík
- 284 mg
- sodík
- 282 mg
- cholesterol
- 165 mg
- vápník
- 154 mg
- hořčík
- 75 mg
- železo
- 10 mg
Ingredience
- 1 kg bůčku
- 3 lžíce solamylu
- 200 ml mléka
- sůl
- pepř
- trocha koření (steak)
Postup:
- Bůček 2 x umeleme, jednou nahrubo, podruhé najemno.
- Do mísy přidáme solamyl, mléko, podle chuti koření a ušleháme elektrickým šlehačem.
- Zakrytou mísu dáme na 24 hodin do chladna.
- Druhý den vytvoříme mokrýma rukama šišku a dáme v silikonové formě nebo v pekáčku do trouby vyhřáté na 180°C péct cca 40 minut dozlatova.
- Z masa můžeme udělat i různě plněnou roládu když ho rozetřeme na alobal, na maso dáme usmažená vejce a zeleninu, pomocí alobalu srolujeme dáme na plech, podlijeme vodou a vršek rolády posypeme kmínem a upečeme dorůžova při 180° C.
- Sekanou podáváme s bramborem, chlebem nebo je skvělá jako sekaná svíčková s knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.