Šlehaná sekaná

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
sekaná s chlebem, bramborem nebo se svíčkovou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3884 KJ
tuky
83 g
mononenasycené mastné kyseliny
44 g
bílkovina
33 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
10 g
cukry
2 g
fosfor
302 mg
draslík
284 mg
sodík
282 mg
cholesterol
165 mg
vápník
154 mg
hořčík
75 mg
železo
10 mg

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 3 lžíce solamylu
  • 200 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • trocha koření (steak)

Postup:

  1. Bůček 2 x umeleme, jednou nahrubo, podruhé najemno.
  2. Do mísy přidáme solamyl, mléko, podle chuti koření a ušleháme elektrickým šlehačem.
  3. Zakrytou mísu dáme na 24 hodin do chladna.
  4. Druhý den vytvoříme mokrýma rukama šišku a dáme v silikonové formě nebo v pekáčku do trouby vyhřáté na 180°C péct cca 40 minut dozlatova.
  5. Z masa můžeme udělat i různě plněnou roládu když ho rozetřeme na alobal, na maso dáme usmažená vejce a zeleninu, pomocí alobalu srolujeme dáme na plech, podlijeme vodou a vršek rolády posypeme kmínem a upečeme dorůžova při 180° C.
  6. Sekanou podáváme s bramborem, chlebem nebo je skvělá jako sekaná svíčková s knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.