Sumeček na špenátovém lůžku

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
ryba je rychle hotová a velmi chutná

Ingredience

  • 400 g afrického sumečka
  • 30 g hladké mouky
  • 350 g mraženého sekaného špenátu
  • 2 vejce
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíci smetany
  • olivový olej

Postup:

  1. Sumečka nakrájíme na porce, osolíme a opepříme.
  2. Na 1 lžíci oleje orestujeme najemno nasekanou cibuli.
  3. Přidáme částečně rozmrzlý špenát, osolíme a opepříme.
  4. Za občasného míchání necháme špenát úplně rozmrazit, přidáme česnek a krátce podusíme.
  5. Vmícháme se smetanou rozkvedlaná vejce, necháme je srazit, odstavíme a udržujeme teplé.
  6. Na rozehřátou pánev dáme olej a z obou stran zvolna opečeme připravené porce ryby,
  7. které před vložením lehce poprášíme moukou.
  8. Porce ryby podáváme položené na špenátu a s různě upraveným bramborem .

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat