Houbové karbenátky s pečeným bramborem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 35 minut
Vaření: 25 minut
Karbenátky z mletého masa a hub, podáváme s pečeným bramborem a nejlépe kyselou zeleninou.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4769 KJ
sacharidy
114 g
vláknina
73 g
bílkovina
68 g
tuky
44 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,77 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
426 mg
vápník
144 mg
hořčík
139 mg
cholesterol
129 mg
sodík
112 mg
železo
24 mg
mangan
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 500 g mletého masa (nejlépe doma pomleté)
  • 500 g hub
  • 1 cibule
  • Olej
  • 4 stroužky česneku
  • Pepř
  • Sůl
  • 4 vejce
  • 3 lžíce strouhanka
  • Majoránka
  • 1 lžíce červené mleté papriky
  • 1 kg brambor
  • Bazalka

Postup:

  1. Osmažíme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme houby, které osolíme a opepříme, dusíme do měkka, až se vyvaří voda.
  2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme papriku, pepř, česnek rozetřený se solí, majoránku, vejce, strouhanku - cca 2 lžíce.
  3. Smícháme s vychladlými houbami.
  4. Směs propracujeme a necháme 0,5 hodiny odpočinout.
  5. Karbanátky obalíme ve strouhance a upečeme.
  6. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a povaříme 10 minut.
  7. Mezitím si připravíme do skleničky 0,5d cl oleje - do něj propasírujeme 2 stroužky česneku a přidáme lžičku sušené bazalky a necháme 10 minut louhovat.
  8. Brambory nasypeme na plech a osolíme, polejeme olejem s česnekem a bazalkou a pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.
  9. Na talíři dozdobíme zeleninou a podáváme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.