Steak Angus s liškovou omáčkou a hranolky

Helena
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Vynikající rychlovka, výborná chuť masa doplněná houbovou omáčkou se znadno dostupných surovin
Steak Angus s liškovou omáčkou a hranolky

Ingredience

  • 600 g steak Angus
  • 200 g Lišek
  • 150 ml smetany
  • trochu houbového koření
  • 500 g hranolek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3562 KJ
sacharidy
79 g
tuky
41 g
bílkovina
33 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
vláknina
5 g
sůl
1 g
cholesterol
270 mg
vápník
23 mg

Postup:

  1. Na pánev si dame lišky, smažíme dokud se z nich nevypaří voda
  2. Zalijeme smetanou a necháme zredukovat
  3. Dochutíme houbovým kořením
  4. Na druhou (rozpálenou) pánev dáme steak
  5. Pečeme z každé strany cca 4 min.
  6. Po upečení dáme odpočinout do alobalu na cca 3 min.
  7. Hranolky pečeme dle návodu.
  8. Přizdobíme na talíři, můžeme doplnit salátem, rajčaty, rukolou... podle chuti.

Uživatelská Hodnocení

Další recepty

Zapečené Gnocchi s uzeným masem
Houbová omáčka s knedlíkem
Losos s bramborovo květákovým pyré
Koprová omáčka
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.