Kuřecí steak

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
dle mého nazoru ten správný recept na kuřecí steak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1284 KJ
bílkovina
41 g
tuky
14 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cholesterol
134 mg
vápník
62 mg
hořčík
19 mg
fosfor
18 mg
sodík
2 mg
železo
1 mg
draslík
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 50g máslo
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Osolíme a opepříme kuřecí prsa a necháme chvilku odpočinout.

  2. Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje – ne příliš mnoho – a vložíme kuřecí prsa. Opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme kousek studeného másla, snítku tymiánu a až začne máslo pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme tzv glazujeme.

  3. Přeložíme steaky na pekáček i s tymiánem a přidáme do trouby při teplotě 170 °C na 3 až 4 minuty .

  4. Steaky vytáhneme z trouby a necháme dvě minutky odpočinout. Nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a můžeme servírovat.
  5. Pokud se stane, že steak je po vytažení a naříznutí ještě růžový, dejte ho zpět do trouby dopéct.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.