Rýže Basmati s omáčkou z vepřové kýty

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Rychlý a námi oblíbený recept, vepřová kýta s voňavou rýží a ještě voňavější omáčkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3583 KJ
sacharidy
59 g
bílkovina
57 g
tuky
41 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
3 g
sůl
1 g
draslík
374 mg
cholesterol
173 mg
sodík
102 mg
vápník
73 mg
hořčík
52 mg
fosfor
31 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 500 g rýže (Basmati)
  • 1 větší cibule
  • 1 menší cibule (na rýži)
  • 2 lžíce oleje
  • gulášové koření
  • 1,5 l vepřového vývaru
  • 1 větší mrkev
  • sůl
  • pepř
  • zelenina (kukuřice a hrášek)
  • 1 menší cibule (na rýži)

OMÁČKA

  1. Vepřovou plec si očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Nakrájíme si i cibulku na jemno a očištěnou mrkev také na kostičky.
  3. Do hrnce dáme olej a pak vložíme cibulku a necháme trochu zkaramelizovat.
  4. Přidáme i mrkev a maso, které osolíme a opepříme.
  5. Poté na směs nasypeme gulášové koření a zalijeme vývarem. Necháme vařit cca 45-50 minut podle masa.
    Mezitím co se nám vaří omáčka si připravíme rýži.

Rýže

  1. Do hrnce, který pak můžete dát i do trouby, dáme olej a na jemno nasekanou menší cibuli
  2. Necháme tak 2 minut zesklovatět.
  3. Vsypeme rýži a osmažíme (cca 3-4 minutky)
  4. Přidáme sůl, hrášek a kukuřici, po té zalijeme 1 litrem vody.
  5. Necháme vařit, dokud se nám polovina vody vyvaří.
  6. Poté vložíme do trouby na 180 stupnů cca na 15-30 minut.
    Nakonec jen zahustíme omáčku a je hotovo :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.