Salát z kysaného zelí

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Celkově: 10 minut
Snadná a rychlá úprava kysaného zelí, výborný salát k masovým obědům - vitamínová bomba na podzim a zimu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
320 KJ
sacharidy
8 g
vláknina
4 g
tuky
3 g
bílkovina
2 g
sodík
793 mg
draslík
378 mg
vápník
107 mg
fosfor
58 mg
hořčík
42 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800 g kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • kmín mletý
  • sůl
  • lžíce oleje

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, zelí rozkrájíme na menší kousky.
  2. Nachystáme si zálivku na salát, na kterou použijeme lák ze zelí - pokud je ho málo, přidáme trochu vody a přikyselíme octem, případně přisladíme.
  3. Promícháme zelí a cibuli s olejem, přidáme zálivku.
  4. Můžeme dochutit křenem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.