Salát s tunákem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 8 minut
Salát s tunákem se sladkokyselou zálivkou, upravený s olivami, ředkvičkami a vejci
Salát s tuňákem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1648 KJ
tuky
31 g
sacharidy
18 g
cukry
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
bílkovina
10 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cholesterol
158 mg
draslík
143 mg
fosfor
139 mg
sodík
48 mg
vápník
44 mg
hořčík
18 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Salát

  • 140 g tuňáku v olivovém nálevu
  • 200 g rajčat scherry
  • 140 g zelených oliv (malé vypeckované)
  • 2 salátová srdíčka
  • 8 ředkviček
  • 2 vejce
  • Zálivka

  • 25 ml olivového oleje
  • 25 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1,5 lžíce cukru
  • Špetka soli

Salát

Zeleninu očistíme a omyjeme proudem vody
Salát natrháme
Přidáme olivy, nakrájené ředkvičky a scherry rajčátka

Zálivka

Do vody přidáme olej, cukr, ocet a sůl a důkladně promícháme, aby se vše dobře rozpustilo a spojilo
Salát přelijeme zálivkou a promícháme
Dáme na talíř a přidáme tunáka, olivy a ozdobíme rozkrojenými vejci uvařené na tvrdo.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.