Kachní prsa s švestkovou omáčkou

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4557 KJ
sacharidy
76 g
tuky
57 g
bílkovina
53 g
cukry
38 g
vláknina
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
920 mg
fosfor
121 mg
hořčík
108 mg
vápník
80 mg
mangan
18 mg
železo
15 mg
sodík
8 mg
cholesterol
5 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 250 ml červeného vína
  • 1 kg kachních prsou i s kůží
  • 2 lžíce sádla
  • 110 g cukru ( krystal)
  • Sůl
  • Pepř
  • Bobkový list
  • 250 g švestek ( kombot)
  • 1 celou skořici
  • 1 kuřecí bujón

Postup:

  1. Rozpálime si na pánvi olej a kachní prsa osolíme a opepříme.
  2. Z prutka opečeme stranu s kůží( kůži si nařežeme)
  3. A pak pomaleji dopeceme z druhé strany.
  4. Když máme prsíčka hotová,vyndáme je a z výpeku si uděláme omáčku :
  5. Přidáme cukr a necháme trošku zkaramelizovat.
  6. Po té zalijeme červeným vínem a přidáme bujón.
  7. Dochutíme skořicí a bobkovým listem,švestkami a necháme vařit cca 15-20 minut.
  8. A je hotovo.
  9. Výborné s bramborovými krokety.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.