Linecký koláč mřížkový

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 45 minut
Vaření: 40 minut
Mřížkový koláč z lineckého těsta promazaný zavařeninou nebo marmeládou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2260 KJ
sacharidy
57 g
tuky
31 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
cukry
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
bílkovina
7 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
221 mg
cholesterol
156 mg
draslík
100 mg
vápník
53 mg
hořčík
20 mg
sodík
8 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 210 g hladké mouky
  • 140 g másla (Hery)
  • 50 g cukru
  • 2 žloutky
  • 150 g marmelády

Postup:

  1. Z mouky, másla, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme aspoň půl hodiny v lednici odpočinout.
  2. Z odleželého těsta polovinu tence rozválíme a dáme naspod formy na koláče. Formu nemusíme vymazávat, protože těsto je samo dost tučné.
  3. Propícháme vidličkou a natřeme marmeládou v silnější vrstvě - při pečení trochu vyschne.
  4. Z druhé poloviny vyválíme nebo nakrájíme proužky, které klademe jako mřížku na marmeládou namazaný první díl. Zbyde-li nám těsto, můžeme ho použít na olemování okraje koláče.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů dorůžova asi 40 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.