Vepřová kotleta na zelí

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
Vepřová kotleta na zelí s anglickou slaninou s bramborovými nočky
Vepřová kotleta na zelí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2724 KJ
tuky
43 g
bílkovina
36 g
sacharidy
28 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
lepek
1 g
sodík
946 mg
draslík
574 mg
fosfor
216 mg
vápník
116 mg
cholesterol
94 mg
hořčík
65 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové kotlety
  • Na směs zelí a angliclé slaniny

  • 250 g anglické slaniny
  • 400 g kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Na bramborové nočky

  • 200 g brambor
  • 70 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • Sůl

Nástroje

    Sýto jak na halušky

Směs zelí a angliclé slaniny

  1. Na oleji usmažíme do sklovata na drobno nakrájenou cibulku.
  2. Přidáme nakrájenou anglickou slaninu, kterou necháme vysmažit
  3. Pak přidáme zelí, které necháme prohřát

Příprava kotlety

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji po obou stranách
  2. Do varné mísy dáme půlku zelí
  3. Na zelí dáme maso
  4. Druhou půlkou zelí maso přikryjeme
  5. Dáme do trouby na 30 minut na 180 stupňů

Bramborové nočky

  1. Brambory uvaříme
  2. Necháme vystydnout
  3. Do mísy dáme mouku a nastrouháme brambory na jemno
  4. Přidáme vejce a sůl
  5. Těsto propracujeme a přes sýto protlačíme do vroucí osolené vody
  6. Uvařené vyplavou nahoru

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.