Špagety Carbonara

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3935 KJ
sacharidy
94 g
tuky
47 g
bílkovina
32 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
882 mg
draslík
783 mg
cholesterol
247 mg
vápník
173 mg
hořčík
62 mg
sodík
8 mg
železo
7 mg
zinek
5 mg

Ingredience

  • 500 g špaget
  • 150 g pancetty
  • 50ml olivový olej
  • 20g máslo
  • stroužek česneku
  • 100 g parmezánu
  • 6 žloutků

Postup:

  1. Postavíme vodu na špagety (vybírejte jen ty nejkvalitnější z tvrdé semoliny).

  2. Pancettu nakrájíme na kostičky nebo nudličky.

  3. V misce rozšleháme žloutky a smícháme s nastrouhaným parmezánem .

  4. Trochu samotného strouhaného sýru si ponecháme na posypání.

  5. Na pánev dáme trohu olivového oleje společně s máslem a rozmáčknutým stroužkem česneku. který však vyjmeme, jakmile začne zlátnout (je to kvůli ovonění oleje a slaniny).

  6. Jakmile špagety uvaříme na skus, scedíme vodu (trochu si necháme do omáčky)a ihned špagety vhodíme na horký olej s opečenou slaninou a vlijeme žloutky s parmazánem. Pořádně promícháme a nalejeme naběračku horké vody ze špaget. Odděláme z ohně a promícháme..vytvoří se krémová omáčka, kterou se špagety obalí..Servírujeme posypané zbytkem parmazánu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.