Bramborové knedlíky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Knedlíky z těsta z vařených brambor plněné uzeným masem, podávané s bílým zelím a sypané osmaženou cibulkou
Bramborové knedlíky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2320 KJ
sacharidy
65 g
tuky
27 g
bílkovina
10 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
592 mg
sodík
218 mg
fosfor
138 mg
vápník
43 mg
hořčík
41 mg
cholesterol
32 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 150 g uzeného masa
  • 1 sklenice sterilované bílého zelí
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 lžička octa
  • 3 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej

Příprava

  1. V kastrolku v osolené vodě si uvaříme oloupané brambory do měkka.
  2. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Dvě cibule pokrájené na jemno osmažíme na oleji do světle hnědé barvy. Příliš připálená cibulka chutná hořce.

Knedlíky

  1. Na vál si nachystáme hromádku mouky, do ní rozklepneme vajíčko a přisypeme sůl, přidáme ocet. Horké brambory rozmačkáme vidličkou a přidáme do mouky.
  2. Postavíme si na sporák hrnec s vodou, ve které potom uvaříme knedlíky. Vhazují se do vroucí vody. Než začne voda vřít, máme čas na tvarování knedlíků.
  3. Směs na vále zpracujeme ve spojité těsto. Z těsta uválíme váleček široký přibližně jako průměr budoucích knedlíků a odkrajujeme z něj dvoucentimetrové plátky.
  4. Každý plátek naplníme uzeným masem a zaobalíme do kuličky.
  5. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 minut.

Zelí

  1. Nakonec si připravíme zelí. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme bílé zelí a jen co začne probublávat, zasypeme jej hladkou moukou. Podusíme za častého míchání 5 až 10 minut. Podle chuti můžeme přisladit, nebo opepřit.

Když je všechno hotové, můžeme chystat na talíře.
Knedlíky se dají také připravit na sladko, plněné švestkami. V tom případě doporučuji posypat strouhankou smaženou na másle a cukrem.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.