Zelný salát s hrozny

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1540 KJ
sacharidy
59 g
cukry
33 g
tuky
12 g
vláknina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
3 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
307 mg
vápník
54 mg
fosfor
36 mg
hořčík
17 mg
sodík
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g červeného zelí
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce octa
  • 4 jablka
  • Kmín
  • 300 g hroznového vína
  • 1 citron
  • Sůl
  • 2 lžíce cukru

Postup:

  1. Červené zelí na jemno nakrájíme
  2. Dusíme s octem,kmínem,2 lžícemi oleje a trochou vody do měka
  3. Necháme prochladnout,dáme do mísy
  4. Přidáme oloupané na tenké nudle nakrájená jabka
  5. Hrozny rozřízneme na půl a přidámme
  6. Do misky si dáme 2 lžíce oleje,špetku soli,1 lžičku cukru,štávu z půlky citronu a promícháme až se cukr rozpustí
  7. Zálivku nalijeme do salátu a ten promícháme

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.