Bramborové šišky se slaninou

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 40 minut
Bramborové šišky se slaninou, báječná rychlá chuťovka, pokud jste milovníci slaniny a zelí nejen na haluškách
Bramborové šišky se slaninou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2861 KJ
sacharidy
66 g
tuky
37 g
bílkovina
19 g
vláknina
5 g
sůl
2 g
sodík
1,179 g
draslík
1,003 g
lepek
1 g
fosfor
334 mg
cholesterol
152 mg
vápník
94 mg
hořčík
78 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 350 g slaniny
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • 400 g kyselého zelí

Postup:

  1. Brambory si uvaříme v celku i se slupkou.
  2. Po vychladnutí je oloupeme.
  3. Brambory nastrouháme na jemno.
  4. Přidáme vejce, mouku a sůl, vše propracujeme a uděláme šišky.
  5. Vaříme v osolené vodě - když vyplavou, tak po 1-2 minuty je vyndáme do misky.
  6. Zelí si překrájíme, aby nebylo tak dlouhé, dáme do hrnce s vodou a přidáme lžičku cukru a kmín.
  7. Povaříme tak 15 minut.
  8. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky, dáme na pánev a osmahneme.
  9. Slaninu a zelí smícháme dohromady. Přizdobíme na talíř a dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.