Dušené kuře po římsku

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
804 KJ
tuky
14 g
sacharidy
7 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
2 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
508 mg
vápník
358 mg
cholesterol
212 mg
draslík
162 mg
hořčík
123 mg
sodík
33 mg
železo
12 mg
zinek
3 mg
mangan
3 mg

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 mrkve
  • Sůl
  • 5 kuliček celého pepře
  • 1 cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • 5 žloutků
  • trocha sardelové pasty
  • Pepř mletý
  • 2 citrony
  • trocha oliv ( na ozdobení)

Postup:

  1. Kuře omejeme,osolíme
  2. Vložíme do pekáčku
  3. Přidáme celou mrkev,cibuli a celí pepř
  4. Zalejeme vínem
  5. Přikrejeme poklicí
  6. Uvedeme do varu,pak stáhneme teplotu a dusíme 45 minut
  7. Měké maso vyjmeme a necháme vychladnout

  8. Příprava omáčky
  9. Máslo utřeme s trochou sardelové pasty a vařenými žloutky
  10. Přidáme štávu z jednoho citronu
  11. Opepříme a třeme do hladka
  12. Popřípadě rozředíme vínem

  13. Vychladlé kuře obereme a nakrájíme na kousky,které dáme na oválný talíř
  14. Maso přelejeme omáčkou
  15. Ozdobíme plátky citronu a olivami
  16. Podáváme s čerstvím pečivem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.