Marcelky Pudinkáče

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 100 minut
Vaření: 30 minut
Pudinkáče - sladký hřích, na který budete dlouho sladce vzpomínat

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3625 KJ
sacharidy
80 g
tuky
54 g
cukry
28 g
bílkovina
14 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
431 mg
fosfor
430 mg
vápník
255 mg
cholesterol
146 mg
sodík
79 mg
hořčík
60 mg
železo
3 mg
zinek
3 mg

Ingredience

    Na těsto:

  • 5 polévkových lžic cukru krupice
  • 42 g Droždí
  • 1/4 prášku do pečiva
  • 250 ml Mléka
  • 400 g Hladké mouky
  • 200 ml rostlinného oleje
  • špetka soli
  • 3 žloutek
  • Na potření:

  • 1 lžičku mléka (polotučného)
  • 1 žloutek
  • Na krém:

  • 5 polévkových lžic cukru
  • 600 ml plnotučného mléka
  • 100 g másla
  • 2 vanilkové pudinky

Postup:

  1. Plech vyložíme pečicím papírem. V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky a nechám droždí vykynout.
  2. Do mísy prosejeme mouku. Smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky.
  3. Přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.
  4. Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, klademe na plech. Potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut.
  5. Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem : krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky (změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme vychladlý pudink). Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku.
  6. Na závěr lehce pocukrujeme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.