Domácí uzené

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 180 minut
Vaření: 60 minut
Chcete si vyzkoušet domácí uzení bez udírny Snadno, podívejte :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4980 KJ
bílkovina
89 g
tuky
88 g
cholesterol
320 mg
vápník
120 mg

Ingredience

  • 5 kg vepřového masa

Nástroje

    pařáček, nebo nějakou mřížku
    hrnec nebo pekáč, nutné je mít poklici
    dřevěné piliny
    DIGESTOŘ

Postup:

  1. Maso je potřeba alespoň krátce naložit (třeba do směsi soli, cukru a libovolného koření)
  2. Můžeme přidat třeba i kapku dobrého Rumíku
  3. Maso zlehka osušíme
  4. V mezičase si můžete připravit DOMÁCÍ UDÍRNU :
    1. Dno hrnce nebo pekáče zasypte pilinami - lepší je předem je namočit ve vodě, udělají větší a delší kouřový efekt
    2. Ještě předtím můžete hrnec vyložit alobalem, ale není to potřeba.
    3. Na vrstvu pilin položíme pařáček nebo mřížku, na které klademe maso
    4. Celé je to potřeba dobře utěsnit - poklicí, alobalem, jakkoli, ale pořádně – jinak budete mít kromě masa vyuzený i celý byt.
  5. Délka uzení záleží na vás, ale pozor, ať maso nezhořkne (to se může stát při dlouhém uzení).

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.