Zapečené brambory se zelím, uzeným a šlehajdou

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Rychlá večeře i pro armádu, ze snadno dostupných surovi

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4105 KJ
tuky
78 g
sacharidy
56 g
bílkovina
13 g
vláknina
5 g
draslík
1,327 g
sodík
968 mg
fosfor
195 mg
vápník
121 mg
hořčík
89 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 0,5 kg uzeného masa (kdo nemá, může klidně salám)
  • 300 g kysaného zelí
  • 200 ml šlehačky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vařené brambory nakrájíme na kostičky (kdo chce, může použít lis na bramborový salát)
  2. Maso, popřípadě salám nakrájíme též na malé kostičky
  3. Zelí slijeme, popřípadě překrájíme
  4. Vše dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme péct
  5. V průběhu pečení 2x nebo 3x přelejeme cik cak šlehačkou
  6. Podáváme teplé, můžeme doplnit kyselou okurkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.