Losos s bramborovo květákovým pyré

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 25 minut
Vaření: 35 minut
Losos a pyré z brambor a zeleného květáku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3982 KJ
tuky
75 g
bílkovina
34 g
nasycené mastné kyseliny
33 g
sacharidy
32 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
trans mastné kyseliny
6 g
sůl
2 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
573 mg
cholesterol
142 mg
fosfor
43 mg
hořčík
35 mg
vápník
35 mg
sodík
19 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Na úpravu ryby

  • 300 g lososa
  • Bazalka
  • Sůl
  • Olivový olej
  • 50 g másla
  • Na oblohu

  • 250 g brambor
  • 250 g zeleného kvetáku
  • Sůl
  • 200 ml smetany
  1. Lososa omejeme
  2. Dáme do misky, pokapeme citronovou štávou, olejem, osolíme a přidáme nakrájenou bazalku. Bazalku s olejem vetřeme rukou do lososa a necháme v lednici 20 minut odpočmout
  3. Mezitím dáme vařit do hrnce brambory, květák a osolíme. Spíše rozvaříme.
  4. Slejeme vodu, přidáme smetanu a rozmačkáme na pyré. Dáme pozor na smetanu, aby pyré nebylo moc řídké.
  5. Na pánev dáme máslo a trochu oleje a lososa položíme kůží dolů. Orestujeme do zlatova cca 3 minuty, otočíme a z druhé strany restujeme 1-2 minuty. 6. Pak dáme lososa na 5 minut do trouby na 180 stupnů.
  6. Lososa servírujeme s pyré a s mrkvovými hranolkami.

Losos je pro naše zdraví minořádně prospěšný. Obsahuje nenasycené kyseliny omega 3, vitamín B, D, selen a draslík


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.