Penne Rigate s listovým špenátem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 2 minut
Vaření: 10 minut
Chutné vegetariánské jídlo, doplníme sýrem a smetanou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2332 KJ
tuky
41 g
sacharidy
29 g
nasycené mastné kyseliny
23 g
bílkovina
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
591 mg
fosfor
230 mg
sodík
169 mg
vápník
142 mg
hořčík
75 mg
cholesterol
60 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 100 g listového špenátu
  • 200 g těstovin
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • 50 g másla
  • 50 g tvrdého sýra

Postup:

  1. Do vrocí vody dáme špetku soli,lžíci oleje a vaříme těstoviny cca 10 minut
  2. Mezi tím si dáme na pánvičku máslo a přidáme jemně nakrájenou cibulku a česnek
  3. Restujeme do sklovata, přidáme smetanu, sůl, pepř, chvíli redukujeme a nakonec přidáme listový špenát, jen tak zavadnout
  4. Přihodíme zcezené těstoviny a promícháme
  5. Na talíři posypeme tvrdým sýrem
  6. Velmi rychlá a zdravá večeře, plná chuti

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.