Kuřecí maso s grilovanou zeleninou a ryží

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Myslím, že nikdo nepohrdne takovou barevnou a chuťové obohacenou dobrotu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1576 KJ
bílkovina
35 g
sacharidy
30 g
tuky
9 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
580 mg
vápník
186 mg
fosfor
119 mg
cholesterol
72 mg
hořčík
49 mg
sodík
16 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 300 g rýže
  • 1 červenou papriku
  • 1 žlutou papriku
  • 1 brokolice
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetku koření na kuře
  • Olej
  • 1 dcl bílého suchého vína
  • trochu grilovací koření na zeleninu
  1. Kuřecí prsíčka si očistíme a rozkrájíme na malé kostičky.
  2. Okořeníme a orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem cca 5 minut.
  3. Kuřecí maso zalijeme vínem a necháme, až se víno vypeče - cca 10-15 minut.
  4. Do vroucí osolené vody dáme ryží a vaříme dle návodu.
  5. Mezitím co se vaří rýže si zapneme troubu na gril (pokud nemáme, připravíme pánev).
  6. Zeleninu si nakrájíme. Brokolicí hodíme do vroucí vody cca 2 minuty k ryži.
  7. Všechno dáme na plech, nebo pánev, posypeme kořením na grilovanou zeleninu a pokapeme trochou olivového oleje.
  8. Necháme cca 10-20 minut v troubě. Na pánvi cca 10 minut.

A můžeme podávat. Dobrou chuť.
Takto upravená zelenina chutná naprosto dokonale, není tvrdá ani rozvařená. Hezky křupe a s ryží je dokonalá.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.