Koprovka z rychlíku

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut
Omajda za tři pětky - že se nedá uvařit dobrá koprovka levně? Nevěřím.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1956 KJ
tuky
37 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
sacharidy
10 g
bílkovina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,048 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
vápník
194 mg
fosfor
180 mg
hořčík
156 mg
cholesterol
43 mg
sodík
15 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • Svazek kopru (popřípadě skleničku nakládaného)
  • 1 cibule
  • 1,5 l zeleninového vývaru (popřípadě 2 kostky bujonu)
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce mouky polohrubé
  • pepř
  • olej
  • ocet
  • trochu cukru
  • vejce (podle počtu strávníků)

Postup:

  1. Do hrnce si dám olej, najemno nakrájenou cibuli. Přidám kopr, zaliji vodou, či vývarem.
  2. Opepříme, po změknutí kopru dochutíme, zahustíme moukou s vodou.
  3. Provaříme cca 5 minut.
  4. Zalijeme smetanou a ještě tak 5 min vaříme.
  5. Na talíři můžeme dokyselit podle chuti.
  6. Vejce se dá udělat na více způsobů, jak kdo má rád. Syn má vejce na tvrdo rozkrojené na talíři a já ztracené vejce... Podáváme s knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.