Řecký salát

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Celkově: 10 minut
Řecký salát, lehká a chutná svačinka, nebo v parném dni i hlavní jídlo.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3508 KJ
tuky
63 g
bílkovina
20 g
sacharidy
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
vláknina
6 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
vápník
617 mg
draslík
590 mg
fosfor
426 mg
hořčík
97 mg
cholesterol
89 mg
sodík
16 mg
železo
6 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 200 g sýru Feta
  • 1 sklenička černých oliv
  • 1 salátová okurka
  • 4 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce octa balsamico
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Připravíme si větší misku.
  2. Zeleninu očistíme, pokrájíme na větší kousky, cibuli na proužky.
  3. Vezmeme si malou skleničku s víčkem (třeba od přesnídávky nebo majolky). Olej, balsamico, špetku soli a pepře dáme do skleničky. Zavřeme a důkladně protřepeme.
  4. Protřepanou směs vmícháme do pokrájené zeleniny.
  5. Přidáme sýr, který jsme si pokrájeli nožem na kostky - NESTROUHÁME!!!! - nedržel by tvar.
  6. Na závěr vmícháme olivy.
  7. Podáváme ihned, aby salát zůstal 100% čerstvý.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat