Pizza z domácího těsta

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Všichni známe kulatou pizzu z pizzerií - teď si ji uděláme v teple domova na plechu. S tím, co nám nejvíc chutná.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2481 KJ
sacharidy
79 g
bílkovina
24 g
tuky
19 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
113 mg
fosfor
95 mg
hořčík
29 mg
vápník
28 mg
sodík
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Na pokladení:

  • 50 g Salám
  • 50 g Eidam
  • 100 g Mozzarella
  • 30 g Kukuřice
  • 50 g Klobáska
  • trochu Kečupu
  • Těsto:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 ml vody
  • 20 g droždí
  • Lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • Špetka moučkového cukru

Postup:

  1. Připravíme si těsto - do misky dáme mouku, v které si uděláme důlek a do něj rozmačkáme droždí, posypeme trochou moučkového cukru a zalijeme vlažnou vodou.
  2. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sůl a olej a vytvoříme těsto. To necháme cca 15 minut kynout.
  3. Mezitím si nakrájíme suroviny - salám je lepší krájet na malé kousky. Pizza se lépe jí, než když tam dáme celá kolečka.
  4. Když máme vykynuté těsto, připravíme plech a zapneme si na 170° troubu.
  5. Těsto si rozprostřeme na plech, který jsme potřeli olejem.
  6. Pak to celé potřeme kečupem...
  7. ...naskládáme salámy a kukuřici...
  8. ... a doplníme mozzarelu.
  9. Dáme do trouby, cca po 15 minutách přidáme sýr eidam a dopečeme.
  10. Přeji dobrou chuť. Uvidíte že si ji oblíbíte i vy - a navíc, fantazii se meze nekladou, upravte s čím vám bude víc chutnat!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.