Pizza na pánev
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2107 KJ
- bílkovina
- 49 g
- sacharidy
- 32 g
- tuky
- 18 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 3,174 g
- sůl
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- fosfor
- 1,268 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 495 mg
- hořčík
- 281 mg
- cholesterol
- 260 mg
- sodík
- 174 mg
- železo
- 17 mg
- zinek
- 9 mg
- mangan
- 5 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 2 vejce
- 2 PL polohrubé mouky
- 2 PL mléka
- sůl
- pepř
- oregáno
- 1 lžíce rajčatová omáčka (či kečup)
- česnek
- 5 plátků šunky
- 100 g tvrdého sýra
- 2 žampiony (čerstvé jsou lepší)
- 1 zelená paprika
- Vezmeme si misku. Do misky rozbije vejce, přidáme mouku a přilijeme mléko, osolíme, opepříme, těsto dobře rozmícháme, aby nebyly hrudky.
- Těsto odstavíme.
- V mističce si smícháme kečup s oreganem a prolisovaným česnekem.
- Připravím si pánev a rozehřejeme ji. Než těsto nalijeme na pánev, ještě jednou zamícháme. Na pánev dáme pár kapek oleje, ne moc, nechceme z toho mít masnou buchtu. Na takto připravenou pánev nalijeme těsto a smažíme.
- Necháme cca 5 minut horní vrstvu těsta zatáhnout.
- Pomažeme ji námi udělanou omáčkou z mističky. Poklademe plátky uzeniny a zbylých surovin. Na závěr posypeme pizzu na nudličky nakrájeným (nastrouhaným) sýrem.
- Pečeme dokud se sýr trochu neroztaví - doba pečení je individuální podle vrstvy ingrediencí.
- Doporučuji to péct na plotýnce, vyvarujete se toho, že jedna strana bude spálená a druhá syrová. Dobrou chuť!
Poznámka k ingrediencím : samozřejmě na pizzu si můžete dát co vy máte rádi, já tu mám tuhle salámovou s houbami, nebo prosciutto s ananasem (hawai) - kombinací je nepřeberné množství, záleží na chuti.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Máslové velikonoční jidášky
Losos teriyaki
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Kuře na citronech s tarhoňou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.