Omáčka s kuřecím masem a ryží podávaná s žampiony

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 70 minut
Nenáročná a velmi chutná omáčka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1951 KJ
sacharidy
44 g
bílkovina
40 g
tuky
12 g
cukry
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
cholesterol
87 mg
vápník
67 mg
draslík
36 mg
fosfor
25 mg
hořčík
23 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg

Ingredience

    OMÁČKA:

  • 600 g kuřecích prsíček
  • 1 Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka muškátového oříšku
  • Bujón - vanička kuřecího
  • 2 lžíce jíšky tmavé
  • RÝŽE:

  • 500 g rýže
  • 1 Cibule
  • Olej
  • 200 g mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev)
  • Sůl
  • Podravka

Postup:

  1. Omáčka je velmi jednoduchá:

    1. Maso si očistíme a nakrájíme na kostičky. Nakrájíme si cibulku.
    2. Do hrnce dáme cca 3-5 lžic oleje a přidáme cibulku. Jemně orestujeme a přidáme maso, které já rovnou až v hrnci okořením.
    3. Přidáme bujón a zalijeme teplou vodou.
    4. Necháme cca 45-60 minut vařit.
    5. Potom jen zahustíme tmavou jíškou.
  2. Rýže:

    1. Do hrnce si dáme 2 lžíce oleje a na jemno nakrájenou cibulku. Orestujeme a přidáme zeleninu.
    2. Tak po 3 minutách vsypu rýži a také orestujeme.
    3. Zalijeme jednou tolik vody a vaříme dle návodu. Osolíme a můžeme přidat lžičku Podravky.
    4. Když bude voda skoro vypařená a rýže měkká, dáme i s hrncem do trouby na 200° 20 minut. A takhle je vyborná. Za nás velmi oblíbená rýže Basmati.
  3. K tomuto jídlu se velice hodí zavařené žampiony. Přeji vam Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.