Vepřové koleno s jablečným křenem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 5 minut
Vaření: 150 minut
Není moc dietní, ale velmi dobré. Česká hospodksá klasika, kterou si ale stejně chutně můžete dopřát i doma.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1935 KJ
sacharidy
79 g
cukry
17 g
vláknina
14 g
bílkovina
11 g
tuky
10 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
draslík
2,284 g
sůl
2 g
lepek
1 g
fosfor
792 mg
vápník
503 mg
hořčík
276 mg
zinek
23 mg
železo
18 mg
sodík
14 mg
měď
8 mg
mangan
7 mg

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • 2 bobkové listy
  • 2 pepře
  • 2 nové koření
  • 2 lžíce smetany
  • 1 jablko
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl
  • Trochu křenu
  • Trochu Hořčice
  • 100 g chleba

Postup:

  1. Koleno vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme bobkový list, pepř, nové koření, česnek a vaříme 2 hodiny (podle velikosti kolena). Potom dáme ještě na 30 minut péct do trouby na 200 stupnů.
  2. Mezi tím si oloupeme křen, jablko, oboje nastrouháme a přidáme smetanu pro zjemění a promícháme.
  3. Hotové maso podáváme s jablečným křenem, hořčicí a čerstvým chlebem. Doplním snad ještě pivo, to musí být :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.