Vepřové koleno s jablečným křenem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1935 KJ
- sacharidy
- 79 g
- cukry
- 17 g
- vláknina
- 14 g
- bílkovina
- 11 g
- tuky
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- draslík
- 2,284 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 792 mg
- vápník
- 503 mg
- hořčík
- 276 mg
- zinek
- 23 mg
- železo
- 18 mg
- sodík
- 14 mg
- měď
- 8 mg
- mangan
- 7 mg
Ingredience
- 1 vepřové koleno
- 2 bobkové listy
- 2 pepře
- 2 nové koření
- 2 lžíce smetany
- 1 jablko
- 4 stroužky česneku
- Sůl
- Trochu křenu
- Trochu Hořčice
- 100 g chleba
Postup:
- Koleno vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme bobkový list, pepř, nové koření, česnek a vaříme 2 hodiny (podle velikosti kolena). Potom dáme ještě na 30 minut péct do trouby na 200 stupnů.
- Mezi tím si oloupeme křen, jablko, oboje nastrouháme a přidáme smetanu pro zjemění a promícháme.
- Hotové maso podáváme s jablečným křenem, hořčicí a čerstvým chlebem. Doplním snad ještě pivo, to musí být :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Losos nakládaný v červené řepě
Plněná máslová dýně
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.