Mangová rýže

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 32 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1257 KJ
cukry
29 g
sacharidy
26 g
tuky
16 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
bílkovina
9 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,695 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
967 mg
hořčík
420 mg
vápník
256 mg
sodík
14 mg
mangan
8 mg
zinek
8 mg
železo
7 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 50 g vlašských ořechů
  • 150 ml jablečné šťávy
  • 50 g rýže
  • 1 mango
  • 20 g rozinek
  • 50 g měkkého tvarohu

Postup:

  1. Nasekané vlašské ořechy opražíme na suché pánvičce s nepřilnavým povrchem cca 2 minuty. Dáme na stranu.
  2. Povaříme šťávu, přidáme rýži, přikrejeme pokličkou a necháme bobtnat při malé teplotě cca 20 minut (párkrát promícháme).
  3. Oloupané, nakrájené mango na kostičky s rozinkami přimícháme do rýže a necháme opět probublávat 10 minut (kdyby bylo třeba, dolejem šťávu).
  4. Necháme vychladnout, vmícháme tvaroh a posypeme oříšky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.