Salát pak choi s ananasem a ořechy

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut
Salát pak choi s ananasem a ořechy - spojení sladké, kyselé a pálivé chuti, geniální mix, na který si budete dlouho pamatovat.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2042 KJ
sacharidy
40 g
tuky
31 g
cukry
29 g
polynenasycené mastné kyseliny
22 g
bílkovina
9 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
2,911 g
fosfor
1,91 g
hořčík
816 mg
vápník
515 mg
sodík
19 mg
zinek
17 mg
mangan
16 mg
železo
14 mg
měď
6 mg
jód
1 mg

Ingredience

  • 30 g salát Pak choi
  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • Chilli paprička
  • Štáva z citronu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 100 g ananasu
  • 1 lžičku sojové omáčky
  1. Do vroucí vody hodíme salát a připravíme si misku s ledovou vodou.
  2. Po 2 minutách vyndáme salát a rychle ho dáme do ledové vody (tomu se říká blanšírování)
  3. Na pánev dáme cukr a rozpustíme, zalejeme sojovou omáčkou, přidáme štávu z půlky citronu a na jemno nakrájenou chilli papričku (kdo jak má rád pálivé), nakrájený ananas na kostičky a vlašské ořechy.
  4. Necháme vše 2 minuty zredukovat.
  5. Osušíme salát a přelejeme směsí.
  6. Podáváme jako lehkou večeři s opečenou bagetkou.

BLANŠÍROVÁNÍ JE: RYCHLÉ ZCHLAZENÍ, ABY ZELENINA ZŮSTALA BAREVNÁ A KŘEHKÁ


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.