Bordel v hrnci

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Celkově: 80 minut
Taková UHO podle toho, co kdo má rád :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5466 KJ
tuky
96 g
sacharidy
54 g
bílkovina
53 g
mononenasycené mastné kyseliny
26 g
cukry
17 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
7 g
draslík
1,185 g
lepek
1 g
sodík
248 mg
cholesterol
239 mg
vápník
200 mg
fosfor
199 mg
hořčík
120 mg
železo
9 mg
zinek
9 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 1 kg cibule
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké petržele
  • 2 vejce
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 kyselé okurky (tam patří, ale kvůli synovi ji tam nedávám)
  • 20 dkg špeku (nebo anglické)
  • sůl
  • trochu cukru
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g rýže
  • trocha polohrubé mouky

Postup:

  1. Do papiňáku si nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli. Posypu cukrem, aby cibule zkaramelizovala.
  2. Po zhnědnutí cibule přidáme anglickou, nebo špek a opečeme.
  3. Dále přidáme na kostky nakrájené maso, necháme zatáhnout a přidáme mrkev a petržel, kterou jsme si před tím nakrájeli na kostky (teď je čas i na okurky, pokud je chcete).
  4. Opepříme, zavřeme papiňák a necháme hodinu vařit.
  5. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo.
  6. cca po půl hodině vaření si dáme vařit i rýži.
  7. Když je maso hotové, osolíme, přidáme hořčici, zahustíme moukou.
  8. Nandáme na talíř rýži, přidáme maso a omáčku a nahoru přidáme rozpůlené vejce. TO UŽ JSEM NESTIHLA VYFOTIT, SYN BYL RYCHLEJŠÍ :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.