Králík na divoko

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 45 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
892 KJ
tuky
17 g
sacharidy
4 g
bílkovina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
lepek
1 g
sodík
221 mg
vápník
209 mg
fosfor
133 mg
hořčík
93 mg
draslík
75 mg
cholesterol
25 mg
železo
7 mg
zinek
5 mg
mangan
3 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 1 králík
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • Pepř
  • Sůl
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 cibule
  • 100 ml bílého vína
  • trochu hladké mouky
  • Olej

Postup:

  1. Králíka naporcujeme, jednotlivé porce očistíme, odblaníme, omejeme, osolíme, opepříme a obalíme plátky anglické slaniny.
  2. Pekáček vymastíme olejem a králíka do něj naskládáme, zasypeme nakrájenou cibulí, zeleninou a zakápneme olejem. Přidáme koření a podlejeme bíbým vínem.
  3. Pekáček přiklopíme a necháme odležet v lednici, nejlépe do druhého dne.
  4. Druhý den pečeme v předehřáté troubě na 180 stupnů 30 minut. Podlejeme vývarem, nebo vodou, sundáme poklici a pečeme 30 minut při 200 stupních. Během pečení maso několikrát obrátíme.
  5. Měkké maso vyndáme a výpek přecedíme, odstraníme kousky koření a zeleninu propasírujeme zpět do štávy. Zahustíme hladkou moukou, popřípadě zředíme vývarem a krátce povaříme. Maso vrátíme zpět a prohřejeme.
  6. Podáváme s kynutými knedlíky a brusinkovým kompotem. Králík je jedno z nejdietnějších mas, dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.