demi glace

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 18 minut
Celkově: 18 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1015 KJ
sacharidy
17 g
tuky
13 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
2 g
cukry
2 g
vápník
527 mg
draslík
236 mg
fosfor
217 mg
hořčík
211 mg
sodík
78 mg
zinek
31 mg
železo
15 mg
mangan
6 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 50ml oleje
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší petržel
  • 1/2 celeru
  • 2 řapíkatý celer (2 stonky)
  • 1 větší cibule
  • 100g rajčatový protlak
  • 200ml červené víno
  • rozmarýn(snítku)
  • tymián(snítku)
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • 1 kg telecích kosti
  • 5 litrů vody

Postup:

  1. Na oleji opečeme nahrubo nakrájenou zeleninu s kořením - zeleninu neloupeme, pouze pečlivě omyjeme, vložíme telecí kosti a opečeme, přendáme na pekáček do trouby kde pečeme při 170 stupních do zlatohněda. Pak přendáme zpět dohrnce, přidáme protlak, červené víno, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, přihodíme bylinky..potom zmírníme plamen a velmi zvolna vaříme (táhneme) min 18 hodin. Pěnu a tuk svrchu sbíráme lžící a vyhazujeme,..Poté scedíme. A dalším varem zredukujeme na požadovanou chuť a hustotu..NESOLÍME!!!! chut vznikne redukcí …

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.