Kynuté rohlíčky s ořechy

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 60 minut
Vaření: 30 minut
Rohlíčky s ořechovou náplní - křehká a voňavá dobrota nejen na sváteční stůl.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2460 KJ
sacharidy
76 g
cukry
25 g
tuky
24 g
bílkovina
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
9 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
draslík
1,243 g
lepek
1 g
fosfor
907 mg
hořčík
325 mg
vápník
271 mg
cholesterol
84 mg
sodík
49 mg
zinek
8 mg
železo
7 mg
mangan
7 mg
měď
2 mg

Ingredience

    Na rohlíčky

  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 30 g droždí
  • 2 žloutky
  • 300 ml mléka
  • Špetka soli
  • 1 vejce
  • Náplň

  • 80 g moučkového cukru
  • 150 g vlašských ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce mléka

Těsto:

  1. Nejdříve si uděláme kvásek: ohřejeme si mléko, aby bylo jen tak vlažné, přidáme nadrobené kvasnice, lžičku cukru a lžíci mouky. Důkladně promícháme a necháme vzejít.
  2. Do mísy dáme mouku, hotový kvásek, žloutky, špetku soli, moučkový cukr a rozehřáté máslo. Zamícháme a propracujeme v hladké těsto.
  3. Posypeme moukou, přikrejeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 45 minut.

Rohlíčky:

  1. V době kynutí si uděláme náplň: do misky dáme všechny ingredience (ořechy pomeleme) a promícháme. Vznikne nám hustší hmota.
  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 díly nožem.
  3. Každý díl zpracujeme v kouli a rozválíme na kulatou placku. Nožem rozřežeme na 8 dílů. Na širší stranu vzniklého trojůhelníku dáme lžičku ořechové náplně - smotáme rohlíčky tak, že začneme širší stranou ke špičce.
  4. Rohlíčky poskládáme na plech vymazaný máslem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  5. Pečeme v troubě 15 minut na 180 stupnů. Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem. Udělá se zhruba 32 rohlíčků a vyjdou na dva plechy.

Dobrá medělní svačinka s dobrou kávou :).


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.