Domácí lečo s klobásou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Domácí lečo s klobásou - rychlá večeře i oběd

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4145 KJ
sacharidy
76 g
tuky
55 g
bílkovina
45 g
sůl
5 g
cukry
5 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
542 mg
fosfor
339 mg
cholesterol
258 mg
vápník
180 mg
hořčík
95 mg
sodík
92 mg
železo
6 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g klobásy
  • 2 papriky
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g rajčat(v plechovce)
  • 4 vajíčka
  • 1 cibule
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Nejdříve si v troubě opečeme papriku (vcelku) na cca 200 stupňů. Čím víc je kůže opečená, tím lépe se loupe.
  2. Oloupeme papriku a nakrájíme na kousky.
  3. Rajčata z plechovky nakrájíme - můžeme použít čerstvá, která si nařízneme, spaříme v horké vodě a oloupame.
  4. Na pánev dáme olej a cibulku na jemno nakrájenou, kterou smažíme do sklovata. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli orestujeme. Přihodíme papriku, rajčata, osolíme, opepříme a přilejeme rozkvedlaná vejce. Mícháme, dokud vajíčka nezhoustnou.
  5. Jako přílohu podáváme pečivo, dobré jsou i vařené brambory. Sezónní jídlo, když je spousta zeleniny ;)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.